|  | 

Leuk en leerzaam trainingskamp met eigen pony! - Samantha's Trainingskamp

In de kop van de provincie Overijssel vind iedere mei- en zomervakantie hét ponykamp plaats waar je met je eigen pony naartoe kunt. Samantha’s Trainingskamp wordt georganiseerd door een team van toegewijde paardenliefhebbers onder leiding van Samantha Flameling.

Samantha is zelf voornamelijk actief in de dressuursport en in het opleiden van jonge pony’s en paarden. Michelle Flameling, het zusje van Samantha, is actief in de springsport en SGW. Zij is tevens de vaste fotograaf tijdens alle kampweken en evenementen. Door onze krachten te bundelen is het mogelijk om een trainingskamp te organiseren waar zowel de dressuur- en springsport als het crossen (SGW) aan bod komt. Dit is een uniek concept voor deze regio!

Samantha’s Trainingskamp is een leerzaam, maar vooral leuk trainingskamp, inclusief overnachting, waar deelnemers met hun eigen pony of paard naar toe kunnen gaan. “Kwalitatief goede lessen, innovatieve elementen in sport en spel & lol met je knol staan bij ons voorop!”

Het kamp onderscheidt zich door
– De kwalitatief goede lessen;
– Persoonlijke aandacht voor ieder individu;
– Workshops;
– Theorielessen in combinatie met praktijklessen;
– Unieke locatie te midden van de staatsbossen van Staphorst!

Wanneer is het trainingskamp?
Het trainingskamp zal dit jaar plaatsvinden op de volgende data:

Meivakantie
* 30 april t/m 4 mei

Zomervakantie:
* Week 1: 23 juli t/m 27 juli
* Week 2: 30 juli t/m 3 aug
* Week 3: 6 aug t/m 10 aug
* Week 4: 20 aug t/m 24 aug
* Week 5: 27 aug t/m 31 aug

Wat zijn de kosten?
Een 5-daags trainingskamp kost €292,50 per persoon. Dit is inclusief overnachten, ruwvoer, krachtvoer, weidegang voor de pony én een aantal van de foto’s gemaakt tijdens het trainingskamp als gratis download **

Het trainingskamp wordt georganiseerd op de Schotsweg 12a, 7951NP te Staphorst. Dit is een 4,5 hectare groot perceel waar wij alle ruimte tot onze beschikking hebben. Het perceel is ofwel door bomen/heggen of door hekwerk afgezet. Wij kunnen zo het weiland af rijden en direct de ruiterpaden van het Staatsbos betreden. Ideaal!

Naast het maken van plezier staat bij ons de veiligheid hoog in het vaandel! Samantha heeft zelf verschillende EHBO- en BHV certificaten. Daarnaast worden de rijlessen altijd gegeven vanuit het niveau van de deelnemers. We streven hierbij altijd naar uitdagende lessen, maar het moet leuk en veilig blijven voor de deelnemers. Ons doel is uiteindelijk om iedereen die deel heeft genomen aan een van de trainingskampen met een voldaan en gelukkig gevoel terug naar huis te laten keren.

Wat wordt er gedaan tijdens het trainingskamp?
Tijdens het ponykamp wordt er twee keer per dag gereden. Dit is een spring- en dressuur les. Een keer per week wordt er een crossles gegeven en een keer per week wordt er een buitenrit gemaakt. Een heerlijke ervaring. Naast het rijden worden er iedere middag en avond aanvullende activiteiten uitgevoerd. Alles in het teken van sport en spel. Zo gaan we meerdere keren op pad het bos in om kennismakingsactiviteiten te doen en om lekker te ravotten! Ook krijgen alle deelnemers van het trainingskamp theorieles in een van vier verschillende categorieën. Deze kennis wordt vervolgens op de laatste dag van de kampweek getoetst, en als beloning wordt een mooi certificaat uitgereikt.

De week wordt afgesloten met een spetterende dressuur- en springwedstrijd. De laatste dag van het trainingskamp staat geheel in het teken van gezelligheid en competitie. In het springparcours komen enkele elementen van de crossles terug, zodat de vaardigheid van de ruiters ook op dit onderdeel getoetst kan worden. Net als bij officiële wedstrijden zal ook hier een jury zijn om de ruiters en amazones te beoordelen en de winnaars te belonen met eremetaal. Tijdens deze wedstrijddag zijn alle familieleden van harte welkom om de ruiters en amazones aan te moedigen! We zullen de dag eindigen met een lekkere BBQ.

Enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in!

Prijs p.p. (incl. BTW) van € 275,00 tot € 292,50

Toelichting prijs

Inclusief
Overnachting, ontbijt, lunch, diner, BBQ op de afsluitende dag, rozetten en bekers voor de wedstrijd, stalling voor paard of pony met voldoende ruwvoer, krachtvoer, weidegang én een aantal van de foto’s gemaakt tijdens het trainingskamp als gratis download
Exclusief
Ander krachtvoer dan basisbrok zoals muesli, slobber of supplementen.

Organisatie ponykamp

Naam
Samantha's Trainingskamp
Adres
Schotsweg 12A
7951 NP Staphorst
Overijssel
Nederland
Toon op kaart
Erkenningen / aangesloten bij
KNHS
FNRS-sterren
Niet toegekend

Details ponykamp

Locatie
Schotsweg 12A
7951 NP Staphorst
Overijssel
Nederland
Toon op kaart
Geschikt voor
Beginners, Gevorderden
Leeftijd
7 t/m 18 jaar
Activiteiten
Bonte avond, Buitenritten, Dressuur, Springen
Faciliteiten
Recreatiezaal, Zwembad
Overnachten in
Tent
Landschap buitenritten
Bos, Heidelandschap
Aantal buitenritten beginners
2
Aantal buitenritten gevorderden
2
Eigen paard toegestaan
Ja

Beoordelingen

Er zijn nog geen reviews voor deze ponykamp.

Foto-impressie

Locatie ponykamp

Delen